Lähderanta on Laaksolahden kaupunginosan pienalue, joka sijaitsee Pitkäjärven rantojen komeissa maisemissa.

Lähderanta on luonnonläheinen ja turvallinen asuinpaikka. Joka puolelta Lähderantaa on lyhyt matka Pitkäjärvelle, jossa on uimaranta, avantouintipaikka, mahdollisuus suppailuun, kalastukseen, veneilyyn sekä talvella hiihtoon. Alueen keskelle sijoittuvassa metsässä voi lenkkeillä ja harrastaa frisbeegolfia. Järven rannassa on Laaksolahden urheilupuisto mahtavine mahdollisuuksineen sekä sisä- että ulkoliikuntaan. Alueella on myös koulu luistinratoineen sekä päiväkoti.

As Oy Lähderanta on yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä ja siihen kuuluu 576 asuinhuoneistoa 15:ssa rivitalossa ja 8:ssa kerrostalossa. Taloyhtiön isolla 11 840 m2 tontilla on useita leikkipaikkoja lapsille.

Alueella on hyvät palvelut ja liikenneyhteydet. Asuintalojen lisäksi taloyhtiöön kuuluu ostoskeskus, jossa on iso S-market, Alko ja parturi-kampaamo. Myös K-Supermarket ravintoloineen on vain kadun ylityksen päässä.

Lähderanta on kaunis ja erityinen kokonaisuus, josta haluamme pitää vastuullisesti huolta. Ei ihme, että täällä viihdytään hyvin ja osa asukkaista on asunut täällä vuosikymmeniä.